Portrait Jan van Krieken - JvKvH
JvKvH
Jan van Krieken van Huessen

Jan van Krieken (Deventer, 17 augustus 1942) is vrij beeldend kunstenaar en woont en werkt in Huissen, onder de rook van Arnhem. Tijd, alchemie en zen zijn belangrijke thema’s die samenkomen in de keuze voor een zwerfkei in de vijver van zijn achtertuin als inspiratiebron voor zijn werk.

Vanwege het bestaan van de kunstenaar Jan van Krieken uit Tilburg – geen familie – signeert Jan, ingegeven door de gezamenlijke expositie “What’s In A Name?”, zijn werk met Jan van Krieken van Huessen.

CV
Curriculum Vitae

Academie voor Beeldende Kunsten
Van 1959 tot 1964 volgde Jan van Krieken de opleiding Vrij Schilderen, Tekenen en Grafiek aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. Daar kreeg hij les van onder andere de expressionist en materieschilder Fred Sieger en Zero-kunstenaar Henk Peeters. Vervolgens ontwikkelde hij zich als vrij beeldend kunstenaar.

Docent Beeldende Kunst, ABK Arnhem
Jan was van 1979 tot 2001 docent aan de Academie voor Beeldende Kunst en Vormgeving in Arnhem. Hij gaf er les aan o.a. Krin Rinsema, Bernadien Wels, Djana Mileta, Tim Hinterding en Marion Bauhuis.

CV
Curriculum Vitae

Journalist, Arnhemse Courant
Als freelance journalist schreef Van Krieken voor de kunstredactie van de Arnhemse Courant (1970-2000) en hij was als Creatief Therapeut ruim dertig jaar betrokken bij de afdeling Psychiatrie van het Universitair Medisch Centrum St. Radboud in Nijmegen.

Van Krieken was lid van de GBK (Gemeenschap Beeldende Kunstenaars Gelderland) en zijn werk is vertegenwoordigd in diverse kunstuitlenen, gemeentelijke, provinciale en particuliere collecties. Sinds 2006 is Van Krieken lid van de Kunstadviescommissie van de gemeente Lingewaard (Gelderland).